top

kobilje mleko 0,25 l

kobilje mleko 0,25 l

Kobilje mleko je na našem tržišču novost, medtem ko ga ljudje v Mongoliji in južni Rusiji redno uporabljajo že stoletja. Na območju nekdanje Sovjetske zveze je bilo do leta 1962 okoli 50 zdravilišč, kjer so za različ- ne terapije uporabljali sveže in fermentirano kobilje mleko (kumis).

Kobilje mleko je popolnoma naravno živilo in ga priporočamo ob raznoliki uravnoteženi prehrani kot del zdravega načina življenja. Primerno je za vse, od dojenčkov do starejših. Je lahko prebavljivo živilo, zato ga lahko vključimo v katerikoli obrok, ali pa ga uživamo med obroki. Naše kobilje mleko je varno živilo slovenskega porekla, z nadzorovano kakovostjo in sledljivostjo. Da bi kobilje mleko ohranilo vse učinkovine, se takoj po molži ohladi in nato surovo hitro zamrzne. Trži se zamrznjeno.

UPORABA: Odtajamo ga v mlačni vodni kopeli tako, da vanjo za 20–30 minut postavimo zamrznjeno plastenko. Plastenko med odtajevanjem večkrat pretresemo. Svetujemo, da mleko popijete še hladno, takoj po odtajanju. V kolikor vam takšno ne ustreza, ga lahko pogrejete, vendar naj temperatura ne preseže 40° C.

NAMIG: Mleku lahko primešamo različne dodatke, najbolje se meša s sadjem, predvsem z bananami, jagodami, gozdnimi sadeži, kokosovo moko, in tudi z brezkofeinskimi kavnimi pripravki.

4.00 €/kos

Preberi več

Nazaj


bottom